4 תשובות
בהגדרה הקלאסית סופלה היא בלילה קלילה על בסיס חלבונים מוקצפים, שנאפת בקוקוט (כלי חרס) בד"כ, ותופחת מאוד בעת האפייה ועל כן מגישים אותה מיד (כמו שאומר המשפט המפורסם "הסופלה לא מחכה לאורחים אלא האורחים מחכים לסופלה"), היא יכולה להגיע בטעמים שונים כמו תפוזים או שוקולד וגם בטעם גבינה מלוחה.
פונדנט (כמו שקוראים לו בארץ, ורק בארץ) או בשמו היותר מדוייק "וולקנו", היא עוגה אישית על בסיס שוקולד מריר, חמאה, ביצים, סוכר ומעט מאוד קמח יחסית, שנאפית לזמן קצר מאוד על מנת שהפנים שלה יישאר רך ונוזלי והחוץ שלה יהיה יציב.
מור
פונדט = עוגת שוקולד אישית עם שוקולד נוזלי בפנים שאמור להיות חם.
פונדנט = סוכר נוזלי וחם לציפוי עוגות (החומר הלבן שיש על עוגות שמרים בקונדיטוריות)
הקונדיטורית
פונדנט = מצאתי הסבר אפילו יותר טוב מההסבר שנתתי קודם: קרם לבן, סמיך ומאוד מתוק. הוא משמש בעיקר בתעשיית המאפים כציפוי לסופגניות, פחזניות, עוגות ועוד.
פונדט = כמו שכתבתי קודם עוגת שוקולד אישית, רכה מבחוץ ונוזלית מבפנים. ואכן כמו שמור כתבה המשפט: "הסועד מחכה לפונדט ולא הפונדט מחכה לסועד" הוא נכון. וזה מכיוון שהעוגה שאם היא אכן נאפית כמו שצריך - רכה מבחוץ ונוזלית מבפנים היא חייבת להיות מוגשת מיד אחרת היא קורסת.
הקונדיטורית
ועוד שני דברים קטנים:
1) סופלה, פונדנט = שני שמות לאותה העוגה.
2) תיקון טעות - בתשובתה של מור היא מזכירה קוקטים וכותבת שהם כלי חרס בהם נאפית העוגה. זו טעות די שכיחה אך האמת היא שקוקטים הם מנג'טים יציבים מקרטון שאכן מתאימים לאפיית סופלה/פונדט. אך לאלו שלא מאוד מנוסים באפיה מומלץ להשמש בכליי חרסינה שמיועדים לאפיית העוגה הזאת.
הקונדיטורית