5 תשובות
הסיבה לזה היא שיטת הפיסטור. חלב בשקית עובר פיסטור בסיסי בלבד בעוד שחלב בקרטון עובר תהליך שנקרא "פיסטור על".

תהליך פיסטור העל הורג הרבה יותר מהחיידקים הגורמים לקלקול החלב ולכן חיי המדף שלו ארוכים יותר.

מקווה שעזרתי:-)
א. חלב בקרטון סגור עם פקק כך שיש פחות חשיפה לאוויר שיכול לגרום לחלב להתקלקל. בשקית אנו חותכים את הפינה ויש חשיפה לאוויר ולחיידקים

ב. קופסת הקרטון מצופה בחומר שעמיד לנוזלים ומבודדת בצורה טובה יותר מאשר שקית (ולכן אגב, לא שמים אותה במיחזור עם הקרטונים)

ג. צורת מילוי שקית החלב חשופה יותר לחיידקים שעלולים לגרום לחלב להחמיץ ולכן המחלבות לא לוקחות סיכון וכותבות תאריך תפוגה קצר יותר
מתניה
שואל השאלה:
התשובה הראשונה נכונה! (אולי גם השניה.)
אנוני
חלב בקרטון מורתך ל110 מעלות לכן הוא עמיד יותר
אפי
קראתי מזמן שחלב בקרטון עובר הקרנה להשמדת חיידקים אבל לא חלב בשקיות, כמו כן נכתב אז שההקרנה הורסת הרבה רכיבים טובים חשובים שיש בחלב ולכן עדיף לצרוך חלב משקיות. אם מישהו מכם יודע פרטים על כך אשמח לוודא את האמור לעיל.
קארינה