5 תשובות
לכאלו הרגישים ללקטוז הנמצא בחלב פרה אכן חלב הסויה בריא יותר. יתרונות הסויה שנויים במחלוקת בין היתר מפאת כמויות האסטרוגן שהוא מכיל בסוג של תרכובת מסויימת.
כשהכל תקין ואין הנחייה רפואית זה מסתכם במבחן הטעם והכמויות.
כשהכל תקין ואין הנחייה רפואית זה מסתכם במבחן הטעם והכמויות.
חלב פרה עדיף לא לצרוך, וחלב סויה עשיר מידי בהורמונים, לכן עדיף לצרוך חלב עזים שהוא מאוד בראי- אפשר למצוא בכל סופר זה בא בקרטון בצבע ירוק.
חלב סויה בריא מאד, בין היתר הוא מהווה המקור הטוב ביותר לסידן.
אני לא משווה אותו לחלב פרה, כי חלב פרה לא בריא כלל ועיקר, כך שאין פה בכלל מקום להשוואה.
אם לחזור לחלב סויה, יש אנשים שאסור להם שימוש בחלב זה בכלל (אלא שיש להם רגישות או אלרגיה לסויה) או זמנית (אלא שסובלים בפטרת). לאנשים האלה יש להימני משימוש בחלב סויה.
בנוסף, אני גם לא ממליצה להרבות בחלב סויה לבנים, זה בפירוש משקה נשי ולבנים הוא יכול לגרום לחוסר איזון הורמונאלי.
אני לא משווה אותו לחלב פרה, כי חלב פרה לא בריא כלל ועיקר, כך שאין פה בכלל מקום להשוואה.
אם לחזור לחלב סויה, יש אנשים שאסור להם שימוש בחלב זה בכלל (אלא שיש להם רגישות או אלרגיה לסויה) או זמנית (אלא שסובלים בפטרת). לאנשים האלה יש להימני משימוש בחלב סויה.
בנוסף, אני גם לא ממליצה להרבות בחלב סויה לבנים, זה בפירוש משקה נשי ולבנים הוא יכול לגרום לחוסר איזון הורמונאלי.
קישורים מצורפים:
מול חלבון החלב והיחס הנמוך בין סידן לזרחן בחלב נמצאים ההורמונים הצמחיים בסוייה. אני מניח שהתשובה אינדווידואלית.
שלום לך,
על חלב, סויה וכל מה שבינהם, בקישור המצורף:
על חלב, סויה וכל מה שבינהם, בקישור המצורף:
צוות מרפאת ד"ר נסטור
באותו הנושא: