2 תשובות
תלוי במשקל של כל אדם...
ספיגת האלכוהול מהירה יחסית ומתבצעת לאורך כל מערכת העיכול. 20% נספג בקיבה ועוד כ – 80% במעי, בעיקר בחלקים הקדמיים. קצב הספיגה תלוי בעיקר בקצב התרוקנות הקיבה. לכן, רמת האלכוהול בדמו של אדם שאינו אוכל, עולה במהירות לעומת אדם שאוכל במקביל לשתיה.
פרוק האלכוהול מתחיל מיד עם ספיגתו. קרוב ל 10% - 2% מהאלכוהול מוצא מהגוף בלי לעבור שינוי. חלק זה מוצא ברובו דרך הריאות אך גם דרך הזיעה, רוק ושתן. מרבית האלכוהול 98% - 90% מפורק במטבוליזם, רובו בחמצון, בכבד.
בשל העובדה שריכוז האלכוהול בדם תלוי בכמות הדם של השותה (שעולה עם המשקל), בכמות הנצרכת, אופן ומשך השתייה, האם האדם אכל במקביל לשתייה ומה אכל, מה הניסיון שלו עם אלכוהול מאיזה מוצא הוא ועוד גורמים, קשה לנקוב במספר מדויק לזמן בו רמת האלכוהול בדם הינה מקסימלית. הזמן המקובל בו אלכוהול מגיע לרמתו הגבוהה בדם הוא 45-30 דקות.
פרוק האלכוהול מתחיל מיד עם ספיגתו. קרוב ל 10% - 2% מהאלכוהול מוצא מהגוף בלי לעבור שינוי. חלק זה מוצא ברובו דרך הריאות אך גם דרך הזיעה, רוק ושתן. מרבית האלכוהול 98% - 90% מפורק במטבוליזם, רובו בחמצון, בכבד.
בשל העובדה שריכוז האלכוהול בדם תלוי בכמות הדם של השותה (שעולה עם המשקל), בכמות הנצרכת, אופן ומשך השתייה, האם האדם אכל במקביל לשתייה ומה אכל, מה הניסיון שלו עם אלכוהול מאיזה מוצא הוא ועוד גורמים, קשה לנקוב במספר מדויק לזמן בו רמת האלכוהול בדם הינה מקסימלית. הזמן המקובל בו אלכוהול מגיע לרמתו הגבוהה בדם הוא 45-30 דקות.
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: