תשובה אחת
סוכרים הם פחמימות, המורכבות מפחמן חמצן ומימן. הם לרוב מורכבות מיחידות קטנות של ששה פחמנים מלווים במימן וחמצן. אלה חד סוכרים - כאלה הם הגלוקוז והפרוקטוז. שתי מולקותלות כאלה המחוברות ביניהן נותהות דו-סוכר, כמו הסוכרוז, שהוא הסוכר הביתי. רב סוכרים הם עמילן ועוד כאלה, שיכולים להתפרק לחד או דו סוכרים. בקיצור, הם כמו יחידות לגו, תוצרי הפוטוסינטזה ונגזרותיהם המורכבות בצורות שונות וממלאות תפקידים חשובים בצומח, ובדיעבד משמשים כמזון בבעלי חיים. התאית שאף הוא רב סוכר בונה את רוב מסת הצמחים. אני ממליץ שתיכנס/י לויקיפדיה או חפש/י בגוגל-תמונות ותראו שם דוגמאות למבנה וטבלאות של מיני הסוכרים.