4 תשובות
פירות כמעט ולא משמינים, לפי דעתי אבל אני לא בטוחה פירות עם ריכוז סוכר גבוה יותר משמינים יותר... מבחינת בריאות עדיף ירקות שבהם אין סוכר (לדוגמה עגבנייה, גזר)
פרי עם ריכוז סוכר גבוה הוא לדוגמה מלון
הפירות הכי בריאים הם: הרימון, החמוציות, האבוקדו, הקיווי, התפוח והענבים.
פרי הכי משמין הוא בננה אפשר להכול אותה רק פעם בשבועה והפרי הכי פחות משמין הוא עגבינה ותפוח (תפוח יותר משמין יש בו 80 קלוריות)
רצוי לאכול מנה עד 2 מנות של פירות ביום...
מנה זה חתיכות ריבועים בכוס...

או למשל 12 ענבים

אף אחד לא סופר.. אז לפחות בערך.. מעבר לכך זה כבר לא בריא ממש זה עם רמת ריכוז גבוה של סוכר.. וזה בעייתי במיוחד לסוכרתיים בדרגות השונות

הפירות שרצוי להמנע מהם הם דווקא אבטיח ענבים ותמרים... הכוונה לאכול פחות.. כמות גדולה מאוד של סוכר וקלוריות יחסית לפרי.. והם מנפחים את הבטן כמו שימורים שמתנפחים.. ככה הם מנחפים את הבטן ויוצרים גזים כל אחד ואיך שזה משפיע עליו.. פחות או יותר..

לכן כל פרי בריא.. כמו כל מאכל.. העניין הוא המידה שאוכלים אותו.