5 תשובות
יש סיכוי שיהיה שם תולעת או כל חרק או יצור וכאלה.
יש מסננת שאם הקמח עובר בה אז הקמח כן מנופה
מבחינת ההלכה היהודית. יש לנפות את הקמח לפני השימוש בו מכיון שיש חשש לתולעים. ותולעים אסורות במאכל. מנסיוני, לאחר שניפיתי את הקמח, קרה שאכן מצאתי שם תולעים.

דתיים מקפידים להשתמש בנפת משי (נפה מאוד מאוד דקה) ושאינם דתיים משתמשים בנפה רגילה.

בכל מקרה כדאי לנפות את הקמח לפני הכנת עוגה כי הניפוי הופך אותו ליותר אוורירי וזה עוזר לעוגה שלא להיות דחוסה כמו בטון.
ניפוי קמח גורם לקמח להיות יותר אורירי וכך גם הלחם יוצא יותר טוב.
וגה גם סינון רואים אם יש חרקים בקמח
ניפוי הוא פעולה שבה מסננים את הקמח במסננת כדי שלא ייתכנו בו חרקים ו\או תולעים
אם את יודעת שהקמח לא מנופה בלחם, אז תאכלי לכם אחר
אם גילית את זה בדיעבד, אז תקבלי על עצמך לעשות צדקה ופעם הבאה תבררי מראש.