8 תשובות
היי,

משך הבישול תלוי בגודל העוף כמובן. כשיוצא קצף מהמים לאחר שהכנסת את העוף יש להוציאם עם כף. תנעצי מזלג בעוף וכך תוכלי לדעת האם העוף מוכן. ברגע שהמזלג נכנס בקלות ויוצא בקלות ולא יוצא דם. העוף מוכן.
בתאבון:)
חצי שעה-מרגע הרתיחה.. לא יותר..
אם תשימי גם תפוא"ד-תוכלי לדעת ע"י דקירה.. אם הם מוכנים כבר-ואז גם העוף מוכן..
רצוי-לשפוך לפני תחילת הבישול-מים רותחים על העוף להסיר לכלוכים ודם.. כמה שאפשר.
בהצלחה..
זמן הכנה משהו כמו 30 ד"ק.
זה תלוי בעוף. אם בשר העוף שנמכר לך הוא זקן, משך הבישול יכול להיות ארוך מאוד (עד שעתיים).
אם העוף צעיר - כחצי שעה.
מאוד תלוי היכן קונים את העוף כי בכל מקום איכות הבשר היא אחרת ולעיתים האיכות ירודה.
את העוף לא בודקים באמצעות נעיצת מזלג.
תקרעי חתיכה קטנה מהצד של חלק מהעוף ותטעמי. זה מבחן המוכנות הטוב ביותר.
בהצלחה:-)
בעקרון עוף מבושל ברוטב או מרק צריך לפחות שעה אחת. במרק מבשלים על אש חלשה שעה וחצי
לעוף רגיל במרק יספיקו 45 דקות. כדאי לבשל על אש קטנה, שאחר הרתיחה, עם כסוי חלקי של פתח הסיר, כדי לשמור על החום, ולאפשר לאדים לצאת. לבדוק בנעיצה עמוקה של מזלג, שהעוף רך.
יש המרתיחים את העוף במיים בסיר נפרד 5-7 דקות, כדי להוציא ממנו את השומנים, ואחר כך מעבירים אותו לסיר המרק. במקרה כזה לבשל פחות זמן,
יקירתי בדרך כלל מרק עוף בחורף מבשלים בסיר לחץ
לי יש סיר לחץ של אווינוקס תוצרת פורטוגל שקניתי בהום סנטר אבל יש אותו גם ברשת 4 chef
בקיצור זה 10 דקות מרגע הרתיחה בסיר לחץ ויוצא מעדן כי בסיר הטמפרטורה יותר גבוהה מסיר רגיל ואז הוא מפרק חיידקים וחודר עד למרכז הבשר של העוף בגלל הטמפרטורה השונה
מקווה שנתתי לך טיפ שלא חשבת
מרים
אנונימית שלום

שאלה מצוינת ובכלל לא קלה

באופן כללי כל התשובות לפני נכונות אך כמובן שזה תלוי בגורמים רבים לכן הצעתי לבדוק בתחילה כל 10 דקות מה מצב העוף ע"י חיתוך בסכין חדה לאחר כמה בישולים את תייהי ממוחית לעוף ותדיעי בדיוק את המידה שאת אוהבת (שזה מאוד אישי).

אני מקווה שתשובתי עזרה לך במקצת

יובל
שף יובל