תשובה אחת
חומץ הוא בעצם כינוי כללי לנוזל שהרכיב הדומיננטי ביותר שלו הוא חומצה (חומצה אצטית, ליתר דיוק). כמו שבמשקאות אלכוהוליים יש אחוז אלכוהול, כך גם בחומץ יש אחוזי חומצה ולרוב מדובר על 3-5 אחוז.
חומץ אפשר להכין ממגוון מצרכים, אבל הפופולאריים ביותר הם הפירות. למשל חומץ תפוחים, או חומץ ענבים (המכונה גם חומץ בלסמי).

החומץ משמש בבישול ביתי למתכונים שונים ואין שום צורך שיעבור את האחוזים הבודדים.
בתעשייה הכימית קיימת חומצה אצטית בריכוז גבוה מאוד, אבל מדובר על חומר כימי חזק שעשוי לגרום נזק.

מקווה שעזרתי:)