3 תשובות
וודאי שלתזונה מקום של כבוד בכל הנוגע למאגרי הברזל, אבל הוא לא קיים רק בבשר ובקטניות. בדיקת דם פשוטה תתן תמונה ברורה יותר של ההמוגלובין, ברזל ופריטין בדם וממש אין צורך לזנק למסקנות לפי התזונה היומית.
אז באילו מזונות יש ברזל?
עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, עירית, תרד.
אגוזים וזרעים: פיסטוק, צנובר, קשיו, ברזיל, גרעיני אבטיח, מלך, בוטנים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, טחינה (במיוחד משומשום מלא), שקדים.
דגנים מלאים: פסטות מקמח מלא, בורגול, קינואה, אמרנט, גריסי פנינה, כוסמת, לחם מחיטה מלאה, סובין חיטה, נבט חיטה, קוואקר, פופקורן.
אכן בקטניות: אפונה יבשה, חומוס, חילבה, סויה ומוצריה (טופו, מיסו), עדשים, פול, שעועית לבנה.
ירקות: אפונה ירוקה, ארטישוק ירושלמי, כרישה, ברוקולי.
פירות: אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, תות עץ, רימון.
שונות: אצות, זיתים שחורים, מולסה, לתת, אבקת קקאו, שוקולד (במיוחד מריר), שמרים.
אכן בבשר: בקר, כבש, עגל, הודו, עוף- במיוחד כבדים.
מסכימה עם התשובה הקודמת. ברזל אין רק בקטניות ובשר. אך חשוב לצרוך קטניות. בשר לעומת זאת לא חשוב לצרוך. הוא יותר מזיק מאשר מועיל. למעשה, גם אנשים שאוכלים בשר לוקים באנמיה ובחוסרים תזונתיים שונים. ניתן לקרוא באתר שלי יותר מידע על תזונה בריאה.

שלום לך..

מאגרי ברזל תקינים המיטיבים עם תפקוד תקין של הגוף, מקורם בברזל המגיע אליהם ממזונות מן החי כמו מהבשרים השונים, ביצים ואיברים פנימיים..הספיגת ברזל מן החי יעילה יותר וחשובה יותר לגוף בשל הזמינות שלו..ברזל מן הצומח נספג בסביבות ה-עד 10% ואף פחות מכך..אין להסתמך רק על ברזל מן הצומח..יש מצב שבמשך הזמן מאגרי הברזל שלך ידלדלו וגופך יגיע למצב של אנמיה...אין שום הוכחה מדעית חד משמעית שמי שלא אוכל בשר בריא יותר ממי שכן אוכל בשר..

* קרא/י כתבתי בטבעלייף על "צמחונות"

בברכה
אילנה רפלוביץ
תזונאית
אילנה רפלוביץ תזונאית