13 תשובות
תראה אני לא בעסקי השווארמה. אבל בוא נעשה חשבון ביחד.
הוצאות ראשוניות:
תנור מסתובב לשווארמה- 2000 יד שנייה
מקרר לשתייה קלה - 1500 יד שנייה
מקרר לסלטים - 1500 יד שנייה
מקרר סלטים לחלוקה = 2000 יד שנייה
דלפק 3 מ 4000
דלפק קיר לארוחת לקוחות - 2000
6 כסאות באר יד שנייה -1500
2 שולחנות + 8 כסאות פלסטיק = 700
מראת קיר או דקורציה =1500
קופה רושמת - 1000
פתיחת תיק מס+ יועץ מס 1500
מכונת חיתוך שווארמה-400
מתקני חלוקה מגשיות סלטים נירוסטה 10 יח-300
כלי מטבח שונים - 800
שילוט לחנות -2000 אלא אם כן תמומן ע"י קוקה קולה וכו..
עבודות חשמל -2000
מתקני תאורה-800
ציפסר= 1500
תנור פתוח שמירת חום ע"י מנורות חימום 1200
זה פחות או יותר הציוד הבסיסי בהנחה שתמכור רק שווארמה
שלא לדבר על פלאפל.נקנקיות. סביח וכו..
אני מעריך הוצאה ראשונית בסביבות 30000 וזה אם אתה ממש חוסך
אח"כ יש לחשב הוצאות חודשיות
חשמל - 1000
גז- 600
רואה חשבון- 300
בשר-20000
סלטים-3000
שכירות 2500
2 עובדים 8000
הוצאות שונות -שמן.מפיות.חומרי ניקוי וכו וכו..1500
שתייה- 5000
סה"כ הוצאות חודשיות כ- 40000 ש
בהנחה שהרווח על כל מנה שווארמה+ שתייה הוא כ-15 ש
אתה צריך למכור כ-90 מנות ביום בכדי לא להפסיד
כל מספר מעבר ל- 90 הוא רווח
כאמור אני לא בעסק אבל סתם חשבתי כי היה לי משעמם

עובד החשמלאי
אתה יכול למצוא הרבה ציוד בלוחות כמו yad2 או לפרסם,לחפש עסקים המנסים לחסל מלאי
ולקנות בזול.יש הוצאה ראשונית של כמה עשרות אלפים והוצאות שוטפות גבוהות
על חשמל וגז.יועץ מס או רואה חשבון תוכל למצוא בפחות (תלוי אם אתה רשום
כעסק מורשה או חברה).כדאי שתשקול להתחיל בלי עובדים עד שהעסק יתרומם,
יחסוך בהוצאות.
תודה רבה רבה! עזרתם לי מאוד.
מה שווארמה מעעע
כל ערס שני בארץ פותח שווארמה
ת'כלס אם פותחים עסק אז שיהיה משהו יצירתי משהו מקורי שאנשים יפתח להם העיניים ויכנסו
מה שווארמה מעעע

איזה עם מרוקן שכלית. מילה
טל
רפאל פניגשטיין מאמן אישי
כלכלת המשפחה -עצמאות כלכלית
ליווי והקמת עסקים קטנים
ומיזמים.0506981884
רפאל פניגשטיין
רציתי לשאול אותך אם בסוף פתחת את העסק
מה היו העלויות לקבלת רישוי מהעיריה?
זה כולל מטף כיבוי אישור משרד בריאות, ארובה וכדו"?
תודה
אהרון
לא ראיתי שהחשבת מוצרי ניקוי שזה הכי בסיסי בעסקי אוכל
אנונימי
אני מציעה בחום שתפנה לארגל
ציוד מסעדות

כל הציוד שאתה צריך במחירם נוחים
ויחס מעולה
נואלה
היי חבר:)
לפני כשנתיי פתחתי עסק מזון מהבית גיד לך דבר אחד - זה בטוח לא פשוט אבל אם זה החלום שלך זה שווה את זה.

ראשית אתה חייב להשיג אישור ממשרד הבריאות לפתיחת עסק מזון כי זה הדבר הכי חשוב בשביל התחלה לעבוד לבן ישר הגון וכמו שצריך כדי שלא יהיו תקלות...

בכל מקרה אני השגתי את כל האישורים וההיתרים עם הרישיונות דרך חברה בשם biocare שעזרה לי מאוד... שמתי לך הפנייה עם קישור למטה אם תצטרך:)
אפי
היי,
הביאו לך הסברים מעולים.
משהו נוסף שכדאי לשים לב אליו בתור מנהל עסק זה העובדים, "העובדים הם העסק" כי הם אלו שמקבלים את פני הלקוחות. לכן חשוב שהם יאהבו את העסק ויהיו מרוצים מתנאי עבודתם.
על כן, מציע לך לעבור איתם פעילויות גיבוש שונות- חשוב מאוד.
בהצלחה!
היי,
חשוב מאוד לאחר שתקבע את התמחור לקנות ציוד מתאים למסעדה.
חשוב מאוד לקנות גם מנדפים כדי לשמור על האוויר נקי מחומרים רעילים שבמטבח,
מצורף קישור לחנות שמוכרת מנדפים כאלו.
בהצלחה!
חשוב להגיד שלפני שאתה קונה ציוד למסעדות תברר ותבקש המלצות מאנשים
חשוב שתקנה ציוד איכותי שיחזיק לך מעמד ולא יפשל ברגע האמת שתצטרך אותו
מיקי
תוכל למצוא מכונות מזון אוטומטיות את היצרן, ניל רם, הם מציירים מכונות פלאפל ועוד
בטוח תוכל לחסוך ככה יותר!