2 תשובות
אני לא מכיר מתכון כזה... בדקתי מעלותהעניין ולא ראיתי אף מתכון שאינו מדבר על טמפרטורה שבין 160-180 מעלות בתנור שחומם מראש.
מדוע יש צורך בטמפרטורה הנמוכה הזו?
שואל השאלה:
ובכן, ניסיתי בעצמי והמסקנות הן: ניתן לאפות עוגה בחום נמוך, אבל זה לוקח יותר זמן. (אותו טעם, אותו מרקם.) כדי לקצר את התהליך, ממליצה להשתמש בתבנית גדולה שתגרום לכך שהבלילה תיפרס על שטח פנים גדול, וכך החום יוכל לחדור טוב יותר והעוגה תהיה מוכנה יותר מהר. המחיר: העוגה תצא נמוכה.

ולשאלה מדוע צריך להשתמש בטמפ' נמוכה: מאחר ואנו דתיים, ורציתי לאפות במהלך החג, נאלצתי להשאיר את התנור דולק ולא רציתי להשאיר על טמפ' גבוהה מדי. (השתמשנו בתנור גם כפלטה) בכל מקרה, תודה.
באותו הנושא: