תשובה אחת
החרובים בארץ הם חרובים של חרוב מצוי, את הדבש חרובים מייצרים הערבים מהחרוב המצוי
נוהגים לשבור/לרסק את החרובים (לא לרסק את הגרעינים), לבשל במים על אש נמוכה עד שהנוזלים יצתמצמו ל 1/4 מהכמות ההתחלתית.. לסנן ולצנן, מקבלים סירופ חרובים מתוק
לגבי מה שאתה מציין אולי מדובר על החרובים של אהרון אהרונסון
החרובים שהרכיב אהרונסון
במטרה להשביח את החרובים הגדלים בארץ הרכיב אהרון אהרונסון - על עצי חרוב זכריים, שאינם נושאים פרי - ענפים מזן קפריסאי של חרובים שהוא טעים ועסיסי יותר מחרובי הבר של הארץ. הוא עשה כך במספר עצים על המורדות המערביים של הכרמל. העץ המקורי הוא עץ חרוב זכר, ענף צדדי שלו נושא את ההרכבה של נקבה מהזן המיובא. הפרט נשתמר ב"בוסתן הכרמל" שליד קיבוץ מעגן מיכאל וזוכה לטיפול מסור של אדם בשם אברהם חסידים (המקור מwild flowers).
נוהגים לשבור/לרסק את החרובים (לא לרסק את הגרעינים), לבשל במים על אש נמוכה עד שהנוזלים יצתמצמו ל 1/4 מהכמות ההתחלתית.. לסנן ולצנן, מקבלים סירופ חרובים מתוק
לגבי מה שאתה מציין אולי מדובר על החרובים של אהרון אהרונסון
החרובים שהרכיב אהרונסון
במטרה להשביח את החרובים הגדלים בארץ הרכיב אהרון אהרונסון - על עצי חרוב זכריים, שאינם נושאים פרי - ענפים מזן קפריסאי של חרובים שהוא טעים ועסיסי יותר מחרובי הבר של הארץ. הוא עשה כך במספר עצים על המורדות המערביים של הכרמל. העץ המקורי הוא עץ חרוב זכר, ענף צדדי שלו נושא את ההרכבה של נקבה מהזן המיובא. הפרט נשתמר ב"בוסתן הכרמל" שליד קיבוץ מעגן מיכאל וזוכה לטיפול מסור של אדם בשם אברהם חסידים (המקור מwild flowers).
באותו הנושא: