תשובה אחת
גז או חשמל?
אחת ההתלבטויות הראשוניות הן האם לרכוש כיריים גז, 'כמו פעם', שעדיין נפוצות מאד במטבח הישראלי, או כיריים חשמליות. כמו בכל דבר בחיים, ישנם יתרונות וחסרונות לאלה ולאלה. מבחינת אסתטיקה,
אין ספק שהכיריים החשמליות לוקחות בגדול.

מי לא אוהב משטח בישול נקי ומודרני, שנעים יותר לנקות?
עם זאת, כיריים חשמליות יקרות הרבה יותר לרכישה, וטווח מחיריהן עומד על 1,000 עד 8,000 שקל. כיריי גז ניתן לרכוש ב-500 ועד 3,000 שקל ( לכיריים 4 מבערים).

בנוסף, מחירי הגז נמוכים יחסית לחשמל.
כיריים גז עמידות, וקלות מאד לשימוש, אך הפעלתן מאופיינת במספר חסרונות, בהם פיזור חום לא אחיד ולא יעיל.

לעומתן, כיריים חשמליות מתחממות מהר - חיסכון פוטנציאלי בזמן הבישול. גם פיזור החום הוא אחיד, ומאפשר בישול מיטבי עם תוצאות טובות יותר. מצד שני, בכל הקשור לשליטה על אופן הבישול, לא ניתן לעקוב אחר עצמת החום - כפי שניתן בכיריים גז.

שורה תחתונה: מלבד מחיר רכישה זול בהרבה לטובת כיריי גז, אין כאן מנצחת בנוקאואט, הבחירה גז או חשמל נתונה להעדפת הרוכש.


קצת פירוט

מהם סוגי הכיריים החשמליות:

הן הכי פשוטות ונחשבות גם לפחות טובות מכולן, (קשות לניקוי, חימום איטי)
בכיריים הקרמיות גופי החימום עברו מספר שיפורים והם מתחממים הרבה יותר מהר, ונמצאים מתחת לזכוכית משוריינת שמאפשרת ניקוי קל.
בין הקרמיות יש גם מספר תתי סוגים של גופי חימום, אבל אני כבר פחות מעודן בזה.
ואסור לשכוח שיש גם כיריים עם גופי חימום מסוג הלוגן שגם נחשבות פחות אמינות מהקרמיות.


ישנן מספר טכנולוגיות בהן פועלות כיריים חשמליות:

טכנולוגיית רדיאן
אלה הכיריים החשמליות הפשוטות מכולן, ומצוידות בגופי חימום המספקים חימום אחיד במיוחד, אך איטי יותר: לכיריים אלו לוקח קצת פחות מדקה כדי להגיע לעוצמת חום מרבית. סוג זה הוא הפחות כדאי, ושייך לדור הראשון של הכיריים החשמליות.

טכנולוגיית היי-לייט
הן כיריים דומות מאוד לכיריים בטכנולוגיית רדיאן. ההבדל המהותי ביותר הוא שלכיריים אלה לוקח מספר שניות בודד על מנת להגיע לטמפרטורה מקסימלית. ההבדל במחיר משתלם.

טכנולוגיית הלוגן
פועלות על בסיס נורות הלוגן חזקות במיוחד, המתחממות תוך שניות ספורות. כיריים אלו מספקות חימום פחות אחיד מהרדיאן וההיי-לייט, אך יש לשים לב שנורת הלוגן היקפית תספק לכם חימום אחיד יותר מנורת הלוגן מקבילית. העלות היקרה יותר של טכנולוגיית ההלוגן יחסית להיי-לייט הופכת אותה לפחות כדאית.

טכנולוגיית אינדוקציה
הכיריים המתקדמות מכולן, והיקרות ביותר, פועלות בטכנולוגיית האינדוקציה העושה שימוש באנרגיה אלקטרומגנטית כדי לחמם את כלי הבישול. משטח העבודה העשוי זכוכית קרמית, לא מושפע כלל מהשדה המגנטי, כי אינו כולל חומר מגנטי. יתרונות האינדוקציה רבים: בישול מהיר הרבה יותר, נקי, ואפילו זול יותר, מכיוון שאין כאן כמעט הפסד אנרגיה הסירים או המחבתות מקבלים את החום ישירות אליהם, בעוד המשטח סביב נשאר קר. חסרון של הטכנולוגייה טמון בצורך להצטייד בסירים ומחבתות בעלי בסיס מתמגנט בלבד.
באותו הנושא: