11 תשובות
גלוטן זה משהו שקשור לקמח, אין קשר לדגים.
כן צריך לשמור בין עוף לבין חלב הפרש.
עוף זה בשר.
דגים זה פרווה.
עוף נחשב בשר ודגים נחשב פרווה.
בנוגע לשאר אני גם לא כל כך יודעת.
בואי נתחיל מזה - דגים זה לא בשר.

מה שכן, עוף זה נחשב. וצריך לשמור 6 שעות בין לבין.

העוגה והחלב לא נוגדות את הכשרות.
אם אוכלים טונה עם פיצה זה כשר?
אנונימית
עוף נחשב בשר
דגים לא
עכשיו לגבי הדגים זה תלוי לאיזו עדה את/ה משתייכ/ת, אם ספרדים- אסור לערבב דג עם חלב, אם אשכזים- מותר
אני לא מאוד בקיאה בנושא ולכן לא אוכל להסביר יותר מזה
אנונימית
דג זה פרווה
בתורה כתוב להאסוף את הדגים בדיוק כמו את הצמחים.. ודג אנו לא מצווים לשחוט כמו שאר בעלי החיים.. ומכאן למדו חכמינו שדג הוא לא בשרי!
זה נשמע קצת מוזר ת'אמת
שואל השאלה:
אבל דגים ועוף הם חיות אז זאת אומרת שהם בשר לא? ולמי שהגיב/ה למעלה רשמתי גלטין לא גלוטן
ואיך זה לא נוגד זה הרי עצמות דגים (דגים זה בשר לפי הידוע לי) בערבוב חלב
רק עוף נחשב בשר דגים לא
לפי הדת דג זה פרווה (טמטום) אבל לפי ההיגיון דג זה ב-ש-ר כי זה בעל חיים
דג זה פרווה אז לא צריך לשמור
עוף זה בשר, אז כן
עוף נחשב לבשרי, דגים לא. יש חלק מהספרדים שנהגו לא לאכול דגים וחלב ביחד.

ג'לטין כבר לא נחשב לא לדג ולא לבשר ולא לחלב, אלא חומר אחר לגמרי, ומותר לאכול אותו עם חלב גם למי שלא אוכל דגים וחלב ביחד (כמו שמותר חמאה ודגים לאותם אנשים).