2 תשובות
קבל,

אורז עם ירקות

מצרכים:
-2 כוסות אורז
-3 כוסות מים רותחים
-1/2 פלפל ירוק
-1/2 גמבה
-100 גרם מרגרינה
-1 גזר
-1/2 כוס אפונה
-2 כפות רוטב סויה
-1 ביצה
-2 בצל ירוק קצוץ גס
-1/2 כפית זנגוויל
-מלח ופלפל

אופן ההכנה:
-מאדים את 2 כוסות האורז ב50 גרם מרגרינה, ו-3 כוסות מים רותחים עם פלפל ומלח, מבשליםפ כ 18 דקות בחום בינוני בסיר מכוסה
-חותכים הירקות לרצועות דקות
-מקפיצים במחבת ירקות, פלפל, גמבה וגזר ב50 גרם מרגרינה כדקה, אח"כ מוסיפים האפונה לעוד דקה אחת ומוסיפים רוטב סויה וזנגוויל
-במרכז סיר האורז יוצרים גומה ולתוכה יוצקים הביצה ומערבבים במשך דקה כאשר האש דולקת
-מכבים את האש, מוסיפים הירקות המוקפצים ומערבבים הכל ביחד

בתיאבון, תהנה
אורז סיני
(בהכנת אורז סיני רצוי להכין את האורז יום לפני שיתיבש במקרר)
מצרכים:
אורז (פרסי)
שן שום
אפונה וגזר קפואים
שמן לטיגון (לא זית)
סוייה כהה (אפשר 3/2 טיפות שמן שומשום
מלח
אפשר ביצה טרייה או חביתה קצוצה
ווק או מחבת גדול עם שתי כפות עץ
בצל ירוק/עירית לקישוט
(אפשר להוסיף חזה עוף שבושל מראש או לטגן אותו רצועות בניפרד)

בישול האורז
בישול האורז במים ללא שום תבלינים, 1 על שתיים ל18 דקות (כוס אורז שתי כוסות מים אש קטנה) משאירים חמש דקות אחרי בישול עם המכסה סגור
לאחר הפתיחה מגרדים עם מזלג את החלק העליון למניעת גושים (ולקרר רצוי שלא יהיה לח)
מפשירים את הגזר והאפונה (בערך חופן) או עם מים רותחים
טיגון
מקפיצים במחבת, גזר, אפונה, שום, ביצה (טרייה כמו שעושים מקושקשת) או את החביתה הקצוצה, הכול על אש גובהה ומהר
מוסיפים את האורז, סוייה (בשלב הזה האורז ישנה צבע) ומלח לפי הטעם.
מגישים חם
בתאבון
באותו הנושא: