2 תשובות
מתכון לעוגה אחת הטעימות:
מצרכים:
שמנת מתוקה - 2 חבילות לתבנית בינונית
אינסטנט פודינג (איזה טעם שבא לכם) - 2 חבילות לתבנית בינונית
חלב - כוס וחצי
ביסקווטים
אופן ההכנה:
שופכים לקערה את כל המצרכים חוץ מהביסקווטים,
ומערבים בבלנדר. אם אין בלנדר אפשר לערבב עם כף אבל יהיו גושים
אז עדיף בלנדר. אחרי שרואים שהפודינג נהיה סמיך יותר מפסיקים.
לוקחים צלוחית ושופכים אליה חלב. שמים בצד.
לוקחים ביסקוויטים וטובלים אותם בחלב שבצלוחית עד שכל ביסקוויט נהיה טיפה רך,
כדי שהטעם יהיה יותר טעים באכילה. אחרי כל טבילה מניחים בתבנית לפי הסדר.
כשמסיימים שכבה עושים שכבה של פודינג. ואז שוב שכבה של ביסקוויטים.
ושוב פודינג ושוב ביסקווטים. עד כמה שנשאר. השכבה האחרונה צריכה להיות של פודינג.
מכניסים למקפיא לאיזה 3-4 שעות ואז אחרי שהביסקווטים סופגים את כל הטעמים,
אפשר להכניס למקרר, כדי שיהיה רך יותר וטעים.
בתאבון!
הערות:
במידה ורוצים שהעוגה תהיה גדולה יותר יש להגדיל את כמות המצרכים בהשוואה.
אם השתמשנו ב-3 חבילות של שמנת מתוקה, אז נשתמש גם ב-3 חבילות פודינג.
ובערך 2-2.5 כוסות חלב. העוגה תצא טעימה גם אם לא שמתם במדיוק את כמות המצרכים.
זה היופי בעוגה.
מצרכים:
שמנת מתוקה - 2 חבילות לתבנית בינונית
אינסטנט פודינג (איזה טעם שבא לכם) - 2 חבילות לתבנית בינונית
חלב - כוס וחצי
ביסקווטים
אופן ההכנה:
שופכים לקערה את כל המצרכים חוץ מהביסקווטים,
ומערבים בבלנדר. אם אין בלנדר אפשר לערבב עם כף אבל יהיו גושים
אז עדיף בלנדר. אחרי שרואים שהפודינג נהיה סמיך יותר מפסיקים.
לוקחים צלוחית ושופכים אליה חלב. שמים בצד.
לוקחים ביסקוויטים וטובלים אותם בחלב שבצלוחית עד שכל ביסקוויט נהיה טיפה רך,
כדי שהטעם יהיה יותר טעים באכילה. אחרי כל טבילה מניחים בתבנית לפי הסדר.
כשמסיימים שכבה עושים שכבה של פודינג. ואז שוב שכבה של ביסקוויטים.
ושוב פודינג ושוב ביסקווטים. עד כמה שנשאר. השכבה האחרונה צריכה להיות של פודינג.
מכניסים למקפיא לאיזה 3-4 שעות ואז אחרי שהביסקווטים סופגים את כל הטעמים,
אפשר להכניס למקרר, כדי שיהיה רך יותר וטעים.
בתאבון!
הערות:
במידה ורוצים שהעוגה תהיה גדולה יותר יש להגדיל את כמות המצרכים בהשוואה.
אם השתמשנו ב-3 חבילות של שמנת מתוקה, אז נשתמש גם ב-3 חבילות פודינג.
ובערך 2-2.5 כוסות חלב. העוגה תצא טעימה גם אם לא שמתם במדיוק את כמות המצרכים.
זה היופי בעוגה.
המתכון הנ"ל מעולה.
אני הייתי משדרג אותו מעט:
להוסיף גבינה לבנה לתערובת השמנת - 2-3 חבילות לכמות הזאת.
לערבב יחד עם השמנת והפודינג כמו שכתוב. זה מעשיר את המילוי ונותן מרקם טוב.
מלמעלה כדאי לכסות בגנאש:
1/2 חב' שמנת מתוקה - לחמם לסף רתיחה, להוסיף 200 גרם שוקולד ולערבב היטב להמסה.
לשפוך על העוגה ולהטות לכל הכיוונים שיכסה הכל. בעוגה גדולה להשתמש בכמות כפולה
עודד פישר
אופה קונדיטור
אני הייתי משדרג אותו מעט:
להוסיף גבינה לבנה לתערובת השמנת - 2-3 חבילות לכמות הזאת.
לערבב יחד עם השמנת והפודינג כמו שכתוב. זה מעשיר את המילוי ונותן מרקם טוב.
מלמעלה כדאי לכסות בגנאש:
1/2 חב' שמנת מתוקה - לחמם לסף רתיחה, להוסיף 200 גרם שוקולד ולערבב היטב להמסה.
לשפוך על העוגה ולהטות לכל הכיוונים שיכסה הכל. בעוגה גדולה להשתמש בכמות כפולה
עודד פישר
אופה קונדיטור
באותו הנושא: