תשובה אחת
קיים הבדל בין אלרגיה לבין חוסר סבילות של הגוף לחומרים שונים ובעיקר לחומרים הנמצאים במזון, למשל חוסר סבילות ללקטוז שהוא הסוכר המצוי בחלב. בעוד שבתגובה אלרגית מעורבת מערכת החיסון ויש אפשרות למדוד תגובות חיסוניות מסוימות במבחני אלרגיה הרי חוסר סבילות לחומר אינה מערבת את מערכת החיסון כך שמבדקי אלרגיה לא ייתנו הסבר לבעייה.
בנוסף, אנשים עם אי סבילות למזונות מסוימים יכולים לאכול מהם כמות קטנה מבלי שתתעורר בעייה כלשהי, שעה שאצל אנשים עם אלרגיה לרכיב מוגדר במזון תתרחש תגובה קשה כאשר הם באים במגע עם כמות זעירה ממנו.