4 תשובות
ירידת הסוכר בדם לרמה שמוציאה את ההומיאוסטזיס מאיזון, ואז הגוף "דורש" עוד סוכר (גלוקוז) ואת אוכלת עוד..
ממש מופשט אבל זה הרעיון
אכילת פחמימות שמתפרקות לחד סוכר שנספגים לדם בסוף תהליך העיכול> עליה ברמת הסוכר בדם> הפרשת ההורמון אינסולין מהלבלב (עלייה ברמת האינסולין בדם)> כניסת חד הסוכר לתאים (לצורך הפקת אנרגיה בתהליך הנשימה התאית)> ירידת רמת החד סוכר בדם> הפחתה בהפרשת האינסולין> והכל חוזר חלילה- אכילת פחמימות שמתפרקות לחד סוכר..
מקווה שעזרתי, בהצלחה.
נכון, אבל היא לא שאלה מה גורם לעלייה באינסולין..
היא שאלה מה קורה אם עולה האינסולין לפי מה שהבנתי..

נגיד כבר קרה כל התהליך הזה שתיארת, יש סוכר נכנס לתאים וכל זה, אבל אז שוב מופרש אינסולין.. זה מה שאני הבנתי לפחות, תקנו אותי אם אני טועה
אני הבנתי שהיא שאלה למה גורמת העלייה באינסולין, אז התשובה היא לכניסת הסוכר לתאים. אבל העדפתי לכתוב לה את הכל כדי שתבין את הרקע, את הבסיס, כדי שתוכל להבין את השלב המאוחר יותר. אמרתי את ההתחלה כדי שתבין את האמצע