21 תשובות
כן
תהליך הפירוק מתחיל בלעיסה עם הרוק
per
מה זאת אומרת?
זאת אומרת שתהליך עיכול מתחיל בלעיסה טובה שם אנזימי פירוק מתחילים בפירוק האוכל (בגלל זה אתה מרגיש טעם בלשון) ואז עובר לקיבה לפירוק חזק יותר
per
שואל השאלה:
אבל מבחינת הערך התזונתי שהגוף שלי יקבל יהיה הבדל?
אנונימי
שואל השאלה:
כן אחרי שהיא הייתה במים במשך זמן מה אז לא יבשה
אנונימי
יהיה הבדל כי אם הגוף לא מפרק את המזון כמו שצריך לא תספוג את הערכים שלו
ולא אוכלים שעועית (כולל סויה) לא מבושלת בכלל היא מלאה בעמילן שזה קשה לפירוק בגוף
per
שואל השאלה:
כן לזה אני מתכוון אבל אחרי שהיא במים יום וחצי בערך
אנונימי
לא... זה לא עובד ככה..
tנזימי הפירוק מתחילים בלשון.. בלי עיבוד כמו שצריך הקיבה לא תספוג את החומרים סביר להניח זה יצא חתיכות שלמות בצואה

במקרה שאתה מנסה לאכול שעועית לא מבושלת הדרך היחידה היא מונבטת וזה רק שיצאו הנבטים החוצה ורק אז זה קל יותר לעיכול
per
שואל השאלה:
עיבוד אתה מתכוון לפירוק המכני שבפה? וזה לא שיש לי אופציה אחרת אם לא אבלע את זה לא אכניס את זה בכלל לגוף השאלה אם ההבדל משמעותי עד כדי כך
אנונימי
לא מדבר על הפירוק המכני... אני אומר הפירוק מתחיל בלשון בהתערבבות עם הרוק
ברוק יש "אנזימי פירוק" שזה דברים שמפרקים מזון בגלל זה אתה מרגיש טעם על הלשון (בנוסף ל"חיישני הטעם")
אחרי לעיסה והתערבבות עם הרוק הקיבה מפרקת את השאר
per
שואל השאלה:
התייחסת לתפל וזנחת את העיקר
אנונימי
אך התייחסתי לתפל ולא לעיקר אם התייחסתי לכל הנושא?
per
שואל השאלה:
התייחסת לתפל וזנחת את העיקר כי כמו שאתה כותב בעצמך עיקר העיכול הכימי מתבצע בקיבה אז אני שואל אם אני אדלג על הפירוק המכני ועל ההתחלה של הפירוק הכימי זה יפגע משמעותית בערך התזונתי שהגוף שלי יקבל ברמה כזו שעדיף כבר לא להכניס את זה לגוף בכלל
אנונימי
לא כתבתי שעיקר העיכול זה בקיבה - ההפך... אמרתי שלעיסת האוכל זה תהליך מאוד חשוב בפירוק בלי זה האוכל לא יספק כמו שצריך כולל ספיגה של הערכים התזונתיים בצורה משמעותית
per
שואל השאלה:
זה שעיקר העיכול הוא בקיבה זו עובדה מיצי הקיבה והחומציות והתנועתיות זה עיקר העיכול הרוק לא יכול לספק את זה ואתה שוב מתמקד בתפל במקום לענות על השאלה כמה אחוזים כן יספגו לפי הדברים שלך אם אבלע 5%? 0%?
אנונימי
זה לא העיקר אם תבלע בלי ללעוס אתה תראה שהאוכל יצא לך בצורה ברובו שלם או שיגרום לזה שאתה תרגיש תחושת מלאות וכאבים בקיבה לעיסה זה חלק חשוב בעיכול

לפי הידע שלי באחוזים אני מניח שפולי סויה 1% אחד במקרה הטוב..

עמילן לא מבושל לא מתעכל טוב בקיבה בגלל זה מבשלים קטניות, תפוח אדמה או לפחות מנביטים קטניות לפי אכילה
per
שואל השאלה:
אני לא אמרתי גם שאבלע בלי לבשל אמרתי שאני משרה אותם במים יום וחצי
אנונימי
כולכם התעלמתם מהדבר הכי חשוב בתכלס
למה אתה בולע ולא יכול ללעוס?
אתה יכול לרסק את זה ואז לבלוע בלי ללעוס ככה לא תהיה בעיה עם הפירוק של האוכל ולא יפגע הערך התזונתי
להשרות במים לבד לא מספיק
צריך לבשל אותם או לחכות שהם יתחילו לנבוט

אם יש לך בעיה בלעיסה הפיתרון של ריינבואו זה פיתרון טוב (אחרי בישול או נביטה - בישול מקל על העיכול לכן עדיף)
per
שואל השאלה:
איך מבשלים פולי סויה?
אנונימי
שמים במים רותחים ואחרי רתיחה אפשר להנמיך לבינוניים מחכים בערך 20 דקות ואז בודקים כל פעם עם הפולים רכים
אם הם רכים כמו חמאה כמעט זה מוכן
per