7 תשובות
זה לא רגישות לחלב. כי אם היית שותה חלב ממזמן מגלה אבל יכול להיות שזה אי סבילות ללקטוז.
ז"א שיש לך כמות קטנה של האנזים לקטאזה שמפרק את הלקטוז(סוכר החלב ) במקרה כזה כדאי להמנע. כי כשאוכלים חלב ומוצריו זה לא מתעכל טוב וזה יוצר גזים. אפשר מוצרי סויה במקום. זה לא כזה נורא
אנונימית
חחח. גם אני סובלת מזה הרבה. הייתי אצל רופא והוא אמר שיכולות להיות לזה מאה ואחת סיבות. הם אפילו לא בודקים. מה שכן, אל תשתה מוגז בבוקר. תאכל מסודר, תאכל ביסים קטנים ותלעס המון ככה האוכל יתעכל יותר טוב ולא יעשה בלגנים.
ואל תתבייש מזה כמעט לכל אחד זה קורה. זה לא שהפלצת או משהו. זה לא בשליטה.
קורל
שים לב מה אתה אוכל שגורם לך לגזים. למשל קטניות, שזה חומוס, שעועית ויש ירקות כמו כרובית, כרוב, צנון לפת שגורמים לגזים. באופן כללי זה טבעי שיהיו וטוב שיש כך רשום במחקרים רפואיים.
יש כדורי פחם שסופחים את הגזים.

וכאשר חש כאב בטן רוץ לשירותים ושם שחרר נפיחה.
ראה טיפים רבים בנושא בתגית "גזים".
תאכל גרעיני פשתן לפני הארוחות זה מאוד עזר לי
רפואה אלטרנטיבית
שלום אדון אנונימי,
תוכל להיעזר באתר הבא, שאמור לטענתו לפתור את כל בעיות הגזים והנפיחות:
http://gazim.tk
מר גזים
קצת ארוך אז מקווה שיש סבלנות... היה לי את זה במשך כמה שנים "טובות" לפעמים רציתי לבכות כי זה היה בלתי נסבל וזה רק הפריע לי להתרכז בשיעורים. הלכתי לרופא משפחה ואח"כ לגסטרואנטרולוג ושוב חזרתי לרופא המשפחה.
הפתרון: אז עשיתי מחקר קטן משלי באינטרנט וגיליתי שאם לוקחים אנטיביוטיקה מסוג rifaximin ( xifaxan/normix) אז ההצלחה היא 90% שזה לא חוזר. חזרתי לרופא המשפחה ומסרתי לו את השם והוא לא מצא אבל נתן לי אנטיביוטיקה אחרת ותוך שבוע זה נגמר. (אגב, צריך לוודא שזה לא קנדידה כי אז צריך תרופה נגד פטריות כמו נסטטין). אני לא מתיימרת להיות רופאה וכמובן שההמלצה היא רק בגדר רופא!