תשובה אחת
1 כרובית שלמה אפויה בתנור : מכניסים כרובית שלמה למקרו 10 דקות או למיים רותחים למשך כ-20 דקות (יש לנקז נוזלים ולייבש). לאחר מכן מושחים את ראש הכרוב במשרה המורכבת משמן - חצי כוס לערך, תבלנים: מלח פלפל שחור פפריקה, כפית, שום, כמון, סומק (אפשר לגוון על פי הטעם). מושכים את ראש הכרוב ומכניסים לתנור 180 מעלות ל-35 דקות מביאים שלם כל אחר נוטל נתח.
2. ציפס ירקות: ירקות שורש (תפוח אדמה, בטטה גזר), שומר בצל חתוך ל" ציפס" עם שמן זית מעט מלח ופלפל
3. פטריות פורטבלו ממולאות בתערובת של אגוזים פטריות שמפניון ובצל מצופות בקמח מצה
מוצאים את רגל הפטריה. קווצצים 2 בצלים, פטריות שמפניון - סלסלה ואגוזים - 50 גרם מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים פטריות עוד כ-5-7 דקות, ואז אגוזים, טיבול מלח פלפל, חצי כוס מיים ומעט אבקת מרק פטריות (אפשר לוותר). מצננים. ממלאים הפטריות מכינים תערובת כוס קמח מצה ושמן עד שנוצרת עיסה לעבודה. מכסים את הפטקיות ב"משחה" מורחים שוב עם שמן זית ואופים עד להשחמה

בתאבון