5 תשובות
ממליצה לפעול לפי ההנחיות שקיבלת ולחכות לפגישה עם הדיאטנית
אני מבין את הרצון שלך נשמה, אבל למען הבריאות שלך עדיף לישאול ולקבל אפילו יעוץ טלפוני מהדיאטנית שלך, בהצלחה.
תפעלי בדיוק לפנ ההנחיות שקיבלת בשיחרור. עברת ניתוח לא פשוט ומסוכן, אל תעשי ניסיונות.
אני ממליצה גם לשכוח מחלב ומוצאיו: אחרי ניתוח שעברת את גם ככה תילחמי על כל ויטמין ומינרל, וחלב ומוצריו מונעים את ספיגת אותו מעט שתצליחי לספק לגופך.
אני ממליצה גם לשכוח מחלב ומוצאיו: אחרי ניתוח שעברת את גם ככה תילחמי על כל ויטמין ומינרל, וחלב ומוצריו מונעים את ספיגת אותו מעט שתצליחי לספק לגופך.
קישורים מצורפים:
שלום רב,
אפשר להבינך היות ובאופן מנטאלי הלעיסה מקושרת לשובע אך פיזיולוגית אין קשר ביניהם היות והשובע הינו מנגנון במוח שמקבל אותות ממערכת העיכול.
מתוך הנחה שהציעו לך בתקופה זו בעיקר לצרוך ארוחה בנוזלים כשאני מניחה שקיבלת גם אנטיביוטיקה... הדבר הראשון שאני ממליצה לקחת תוסף תזונתי שרופאים ודיאטנים בוודאי יאשרו - פרוביוטיקה (2 כמוסות ביום, אחרי ארוחת צהריים -1 ואחרי ארוחת ערב -1)
הפרוביוטיקה יחזק את מערכות הגוף. חשוב - פיתחי את הכמוסה ואת האבקה שבתוכה ערבבי במעט מים או עם מעט מגבינת סויה, אל תבלעי אותה ככמוסה שלמה.
דייסות מאבקת קווקר טחון עדיף על פני סולת וקורנפלור.
ממרחים אפשר לעשות מעדשים, שעועית אזוקי ומש (ידועות כפצצת אנרגיה)
מחית מלפת ובטטה עדיפים מתפוח אדמה (יספקו את הצורך במתוק וישמרו על מאזן הסוכרים בדם).
מדגים תעשי עבורך פינוק אמיתי מוס דגים, אפשר בטחינה שמרוסקת כמעט לגמרי והכמעט יספק את הצורך בלעיסה.
מרקים מוקרמים כשהטחינה היא בדרגה של כמעט דייסתית ועדיין ישנם גבשושים רכים כמו: תירס (מקמח תירס גרוס עדין), אפונה, עדשים כתומות ואדומות, סלק אדום ולבן כולל עלים בטחינה דקה, בטטה טעים עם לפת.
לאחר שלושה שבועות, אני מניחה (אם את כבר מסתכלת על פתית) שאת יכולה לצרוך קציצות מרוסקות במזלג, כך שבמקומם אני מציעה שאת אותה בלילה במקום לטגן ולגרות את מערכת העיכול בשמן עדיף לאפות בתבנית שקעים ולרסק אותם במזלג.
במקום דברי חלב שמעוררים ליחה במיוחד לאחר ניתוח כשהאש בגוף חלשה נסי לצרוך גבינת סויה שהיא בעיקר חלבון ותסייע באיחוי חתך (קטן או גדול). ביצה רכה גם טובה.
הקפידי על תזונה שהרופא המליץ בפנייך רק שימי הדגשה על מזונות חלבוניים כשישנן גם פחמימות שהן מלאות יותר בחלבון... הגוף כולו נשען בעיקר על חלבונים שמהם הוא מפיק את החומרים ביוכימיים לפירוק, חילוף, בנייה ושיחרור.
פתית זה אוכל של כאילו ואת חוזרת או נשארת בתזונה שהייתה בעברך, חיטה מלאה טובה גם אם היא גרוסה אך יש בה סיבים שלדעתי אינם טובים לך בשלב זה.
הקפידי להימנע משתייה ביחד עם הארוחה במקום זאת השתדלי לשתות כ-1/2 שעה לפני הארוחה או 1/2 שעה לאחריה ובארוחה שיהיה כלול מרק ירקות נוזלי שיספק את הצורך בשתיה בזמן הארוחה.
אשמח לסייע ולייעץ בהתאמה.
ליאורה אורפז, ph.d ברפואה טבעית
אפשר להבינך היות ובאופן מנטאלי הלעיסה מקושרת לשובע אך פיזיולוגית אין קשר ביניהם היות והשובע הינו מנגנון במוח שמקבל אותות ממערכת העיכול.
מתוך הנחה שהציעו לך בתקופה זו בעיקר לצרוך ארוחה בנוזלים כשאני מניחה שקיבלת גם אנטיביוטיקה... הדבר הראשון שאני ממליצה לקחת תוסף תזונתי שרופאים ודיאטנים בוודאי יאשרו - פרוביוטיקה (2 כמוסות ביום, אחרי ארוחת צהריים -1 ואחרי ארוחת ערב -1)
הפרוביוטיקה יחזק את מערכות הגוף. חשוב - פיתחי את הכמוסה ואת האבקה שבתוכה ערבבי במעט מים או עם מעט מגבינת סויה, אל תבלעי אותה ככמוסה שלמה.
דייסות מאבקת קווקר טחון עדיף על פני סולת וקורנפלור.
ממרחים אפשר לעשות מעדשים, שעועית אזוקי ומש (ידועות כפצצת אנרגיה)
מחית מלפת ובטטה עדיפים מתפוח אדמה (יספקו את הצורך במתוק וישמרו על מאזן הסוכרים בדם).
מדגים תעשי עבורך פינוק אמיתי מוס דגים, אפשר בטחינה שמרוסקת כמעט לגמרי והכמעט יספק את הצורך בלעיסה.
מרקים מוקרמים כשהטחינה היא בדרגה של כמעט דייסתית ועדיין ישנם גבשושים רכים כמו: תירס (מקמח תירס גרוס עדין), אפונה, עדשים כתומות ואדומות, סלק אדום ולבן כולל עלים בטחינה דקה, בטטה טעים עם לפת.
לאחר שלושה שבועות, אני מניחה (אם את כבר מסתכלת על פתית) שאת יכולה לצרוך קציצות מרוסקות במזלג, כך שבמקומם אני מציעה שאת אותה בלילה במקום לטגן ולגרות את מערכת העיכול בשמן עדיף לאפות בתבנית שקעים ולרסק אותם במזלג.
במקום דברי חלב שמעוררים ליחה במיוחד לאחר ניתוח כשהאש בגוף חלשה נסי לצרוך גבינת סויה שהיא בעיקר חלבון ותסייע באיחוי חתך (קטן או גדול). ביצה רכה גם טובה.
הקפידי על תזונה שהרופא המליץ בפנייך רק שימי הדגשה על מזונות חלבוניים כשישנן גם פחמימות שהן מלאות יותר בחלבון... הגוף כולו נשען בעיקר על חלבונים שמהם הוא מפיק את החומרים ביוכימיים לפירוק, חילוף, בנייה ושיחרור.
פתית זה אוכל של כאילו ואת חוזרת או נשארת בתזונה שהייתה בעברך, חיטה מלאה טובה גם אם היא גרוסה אך יש בה סיבים שלדעתי אינם טובים לך בשלב זה.
הקפידי להימנע משתייה ביחד עם הארוחה במקום זאת השתדלי לשתות כ-1/2 שעה לפני הארוחה או 1/2 שעה לאחריה ובארוחה שיהיה כלול מרק ירקות נוזלי שיספק את הצורך בשתיה בזמן הארוחה.
אשמח לסייע ולייעץ בהתאמה.
ליאורה אורפז, ph.d ברפואה טבעית
שלא תעזי! הגבינה בסדר אבל לפתית יש לך עוד זמן!
באותו הנושא: