3 תשובות
תחתית ארטושוק אשפר למלא במלית של פטריות
2 בצלים קצוצים דק, סלסלת פטריות, 50 גרם אגוזים קצוצים, קמח מצה ושמן זית
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוספים את הפטריות הצקוצות למשך כ- 7 דות ומערבבים מעת לעת. מוסיפים אגוזים קצוצים דק. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מיים כף או שניים של קמח תפוחי אדמה שיסמיך.
ממלאים את תחתיות הארטישוק (שלב זה ניתן להכין אפילו יום קודם (כמובן יש לטבול את התחתיות בנמי למילון למנוע השחרה)
מכינים תערובת של כוס קמח מצה עם כ-1/4 עד 1/2 כוס שמן, את ה"משחה" מורחים על הארטישות הממולא, מכניסים לתנור עד להזהבה.
להגשה ניתן לצרף חזרת חריפה
2 בצלים קצוצים דק, סלסלת פטריות, 50 גרם אגוזים קצוצים, קמח מצה ושמן זית
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוספים את הפטריות הצקוצות למשך כ- 7 דות ומערבבים מעת לעת. מוסיפים אגוזים קצוצים דק. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מיים כף או שניים של קמח תפוחי אדמה שיסמיך.
ממלאים את תחתיות הארטישוק (שלב זה ניתן להכין אפילו יום קודם (כמובן יש לטבול את התחתיות בנמי למילון למנוע השחרה)
מכינים תערובת של כוס קמח מצה עם כ-1/4 עד 1/2 כוס שמן, את ה"משחה" מורחים על הארטישות הממולא, מכניסים לתנור עד להזהבה.
להגשה ניתן לצרף חזרת חריפה
זה נשמע כמו מתכון מעניין בטח הבת שלי שהיא טבעונית תשמח לנסות אותו, גם לדעתי חשוב שהוא יהיה בתחרות של המתכונים הבריאים הזאת שיש
קישורים מצורפים:
נורית
תחתיות ארטישוק ממולאות – מתכון טבעוני לפסח ~~מאד עוזר אם יש קוצץ חשמלי אבל לא חובה~~ חבילה תחתיות ארטישוק קפואות – מופשרת (כשבע תחתיות) לימון גדול 3-4 כפות שמן זית 3 שיני שום טרי – פרוסות חצי כוס כרישה פרוסה סלסלה וחצי פטריות – קלופות ופרוסות גבעול רוזמרין 75 גר אגוזי מלך 75 גרם אגוזי קשיו צרור פטרוזיליה מנוקה רבע כפית שבבי צ'ילי חצי כפית עשבי תיבול איטלקים (השתמשתי במקורמיק) שיני שום לקישוט – לא חובה שמן זית לזילוף הכנה: סוחטים קצת לימון לשקית הארטישוקים מפשירים אותם בתוך השקית. מחממים תנור לחום בינוני ומרפדים תבנית בנייר אפיה. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים כרישה ופטריות עם שום ורוזמרין. מכסים רוב הזמן. כשרך, מסלקים את הרוזמרין, מעבירים למעבד מזון וטוחנים – או קוצצים בסכין במחבת קולים קצת את האגוזים, וקוצצים אותם עם הפטרוזיליה. לא לוותר על קליית האגוזים, זה מוסיף טעם! מערבבים פטריות ושות' עם אגוזים ושות' ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול. אם זה נראה יבש מדי, מוסיפים שמן זית. מסדרים את תחתיות הארטישוק בתבנית – אם צריך, מיישרים את התחתית בסכין – את החלק הקטום מוסיפים לתבנית. מסדרים "לביבה" של מילוי בהידוק לכל תחתית. מקשטים בשיני שום טרי וזולפים שמן זית מלמעלה. סוחטים את הלימון שנשאר, מדללים במעט מים ויוצקים מסביב לתחתיות בתבנית. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום ואופים כחצי שעה. מהמלית הנ"ל נשאר לי כחצי כוס עודף – ואותו ערבבתי עם 2 תפ"א מבושלים מעוכים ועשיתי מלית למצות מגולגלות.
קישורים מצורפים:
באותו הנושא: